Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Swingerekről és nem swingerekről

Férfi szemmel...

Férfi szemmel...

Rúzsfoltok a poháron...

2019. október 17. - Szalontai Ádám

A csúcson kezdte. És a csúcsról nincs más út, csak lefele. Ezt akkor még nem tudta, huszonéves fejjel hitt a világ megváltásában és az emberekben. Közben rájött: a világ nem szorul megváltásra, és nem az emberekben kell hinni, hanem valami másban. Talán Istenben. Vagy az ördögben.

Pan with Goat - Pompeii (2)

Azóta eltelt két évtized. Az egykori elnöki tanácsadóból mosogató lett egy bécsi ötcsillagos szállodában. Nem volt bonyolult feladata: a pincérek által visszahozott tányérokról a kukába kaparta az ételmaradékot, leöblítette, majd áteresztette a gépen és megszárítva, kipolírozva felrakta a polcra. A polcon katonás rend uralkodott. Szerette a rendet, diktatúrában nőtt fel, és ránevelték, hogy mindennek megvan a maga helye és ideje. Csak a saját helyét és énidejét nem találta, hiába kereste evilági és túlvilági körökben.

Kapcsolódó kép

Sokszor elgondolkodott a monoton munka közben: milyen út, ösvény vezetett a csúcsról a szálloda pincéjébe? Egykor itták a szavait, kikérték a véleményét, hallgattak a tanácsaira, most pedig azt sem kérdezik meg tőle: hogy van? Igaz, nem is tudna nagyon mit válaszolni, a nyelvi hiányosságai korlátozzák abban, hogy németül kifejtse gondolatait. Szívesen elmondaná, hogy rajongott az elnökért, szívből-lélekből írta részére az ünnepi beszédeit, szabadságról, egyenlőségről, Európáról, hagyományról. Könnyű dolga volt, minden beszédben azt írta meg, amit hallani szeretett volna egy elnöktől az ünnep alkalmából, ha a forradalom kitörésére, vagy leverésére emlékeztek, vagy ha csak egy kórházat vagy iskolát adott át. Egyszer viszont rájött, hogy ő és az elnök nem ugyanúgy gondolkodnak, bár az ő szavait adta elő a pódiumról, azokat egy percig sem érezte a magáénak. Csalódott benne. Elárulta. Aljasul. Mint Brutus Cézárt...

Vagy elmondaná, hogy hiányzik a hazája, a szülővárosa, az a kis porfészek, ahol felnőtt ember lett. Ahol először találta szembe magát az igazságtalansággal, amit képtelen volt benyelni, lett-légyen az bármilyen semmiség. De ott is kitúrták mindenhonnan… Például nem lehetett portás az emlékmúzeumban, mert többet tudott az emlékekről az igazgatónál.

Végül is ez a munkahelye sem különbözött sokban a tanácsadóitól, talán annyiban, hogy nem öltöny-nyakkendőben jelent meg reggelente. Öt éve csinálta már, váltani szeretett volna. Rutinból ment minden, már oda sem nézett, tudta minden egyes edénynek, tányérnak, evőeszköznek, pohárnak a helyét. Kívülről fújta a menetrendet, tudta, hogy hétköznap metróval, hétvégén busszal a leggyorsabb a bejutás. A vendégsereg is ugyanaz volt. Dúsgazdag, okoskodó urak, finom és buta dámák által kísérve. A magánélete is már csak ezekre a hölgyekre korlátozódott: lenyalta a rúzsfoltokat a poharakról, a félbe harapott sütiket élvezettel bekapta és próbálta a nyál ízét elválasztani a cukortól, csokitól és vaníliától. Hosszan szopogatta a szívószálakat, kéjesen cuppogtatta a kanalakat. Neki ennyi elég is volt, nem vágyott többre, csak egy ízre, egy illatra, egy színre.

Egy madárcsicsergős szombat reggelen a buszmegállóban hirdetést pillantott meg. Hullamosót keresnek. Rögtön tudta, hogy elérkezett az ideje: váltani kell! Már nem csak a rúzsfoltokat kaphatja meg a kávés csészékről… Hirtelen bevillant: igazi rúzsos ajkakra, hús-vér idomokra, testiségre vágyott, nem csak álmokra és ábrándokra. Gyönyörű nőkre, akiktől lovag módjára vehet végső búcsút, és adhatja át őket a halál végtelen ölelésének.

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiak-blogja.blog.hu/api/trackback/id/tr1115230312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zero-eco86 2019.12.26. 19:28:58

Nagyon tetszett, szeretem ahogy írsz. Bár én is tudnék így írni, de csak szeretnék.

Zero-eco86 2019.12.26. 19:29:02

Nagyon tetszett, szeretem ahogy írsz. Bár én is tudnék így írni, de csak szeretnék.
süti beállítások módosítása